در حقیقت فضای کسب و کار یک شاخص تعیین کننده در معرفی و به تصویر کشیدن وضعیت اقتصادی هر کشوری است که بر اساس آن اقتصاد م یتوان تعیین کرد ، هر کشور در چه شرایطی قرار دارد یا حرکت آن به چه سمتی است. قطعا هرچه این شاخص اقتصادی یعنی فضای کسب و کار شفاف تر، رقابتی تر و به دور از انحصار باشد، به همان میزان می توان انتظار داشت که یک محیط کسب و کار مطلوب در اقتصاد کشور شکل گیرد.
در شرایطی که یکی از دغدغه های اصلی در کشور بیکاری است، نیاز به یک فضای کسب و کار شفاف و مطمئن برای ترغیب شدن سرمایه گذاران به سرمایه گذاری بیش از پیش احساس می شود و قطعا هرچه این فضا شفاف تر باشد در جلب و جذب هم سرمایه گذاران داخلی و هم خارجی موفق تر خواهیم بود.
بنابراین زمانی می توان در مسیر توسعه اقتصادی گام برداشت و به بهبود وضعیت اقتصادی کشور اندیشید که بهبود فضای کسب و کار به عنوان یک پیش شرط اساسی در رونق اقتصادی و خروج از رکود در کشور رغم بخورد و روند سرمایه گذاری نیز تسهیل شود. بر اساس آمار و گزارشهای مربوط به پایش ملی فضای کسب و کار، استان فارس سال گذشته در زمینه فضای کسب و کار در میان سه استان برتر کشور قرار داشت.
بر اساس این گزارش ، فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش در تابستان ۱۴۰۱ به ترتیب سه مولفه غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب و کار و دشواری تامین مالی از بانکها را نامناسبترین مولفههای محیط کسب و کار کشور نسبت به سایر مولفهها ارزیابی کردند.
اهتمام دولت سیزدهم به بهبود فضای کسب و کار ، فارس در ردیف سه استان برتر کشور
استاندار فارس، ضمن تاکید بر لزوم همراهی و همکاری تمام مدیران دستگاههای اجرایی فارس در جذب و حمایت همهجانبه از سرمایهگذاری گفت: انتظار است که با توجه به ظرفیتهای فراوان موجود در فارس، راه ورود سرمایه به این استان هموارتر شود.
محمد هادی ایمانیه افزود: از مجموعه مدیریتی استان در تمام بخشها و حوزههای مرتبط انتظار می رود که رسیدگی به مشکلات سرمایهگذاران و صاحبان صنایع و تولید کنندگان را در جهت بهبود فضای کسب و کار در اولویت فعالیتهای کاری خود قرار دهند. وی ادامه داد: با برنامه ریزیهای انجام شده هم اینک روند صدور مجوزهای سرمایه گذاری در فارس شتاب بیشتری به خود گرفته و همه دستگاه ها و همچنین بانک ها موظفند که برای بهبود هرچه بهتر این روند تلاش کنند.
او اظهار داشت: تمامی سازمانها و دستگاههای اجرایی استان به عنوان یک وظیفه باید در رفع موانع تولید و مشکلات فضای کسب و کار و سرمایه گذاری همه توان خود را به کار گیرند. استاندار فارس گفت: برای جذب سرمایه گذار و تسهیل روند صدور مجوز سرمایه گذاری نیاز نیست که خلاف قانون عمل شود بلکه بعضا با کاهش برخی سخت گیری های بی مورد و انعطاف در مقابل برخی قوانین و دستورالعمل ها، می توان این روند را شتاب بخشید.
ایمانیه، استان فارس را سرزمین فرصت های بی نظیر برای سرمایه گذار دانست و افزود: اگر به فکر آبادانی و پیشرفت استان هستیم راهی جز حمایت از سرمایهگذاری و همراهی سرمایه گذاران نداریم.
بهبود فضای کسب و کار فارس در دولت سیزدهم
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی فارس هم گفت: از ابتدای شروع به کار دولت مردمی سیزدهم، اقدامات خوبی در زمینه بهبود فضای کسب و کار در این استان صورت گرفته است. بابک دایی در گفت و گو با ایرنا افزود: صدور الکترونیکی مجوزهای سرمایه گذاری و ایجاد پنجره واحد فیزیکی خدمات سرمایهگذاری از جمله اقداماتی است که در جهت بهبود فضای کسب و کار و تسهیل روند سرمایه گذاری در فارس انجام شده است. وی، با اشاره به آغاز فعالیت درگاه ملی مجوزهای کشور از ابتدای سال گذشته گفت: با شروع به کار این سامانه، هر متقاضی میتواند مجوزهای لازم برای انجام سرمایه گذاری را از طریق این سامانه دریافت کند.
او اظهار داشت: البته بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید موضوعی نیست که در یک دوره مثلا یک ساله حل و فصل شود بلکه این مساله باید به شکل مستمر از سوی متولیان امر دنبال شود. مدیر کل امور اقتصادی و دارایی فارس افزود: قطعا زمینه سازیهای خوبی که در دولت سیزدهم در زمینه زیرساخت سرمایه گذاری انجام گرفته به جلب و جذب سرمایه گذاری کمک شایانی خواهد کرد. دایی، استان فارس را بهشت سرمایهگذاری دانست و گفت: فرصت های سرمایه گذاری بکر با سودآوری بالا در استان بسیار است که چنانچه زیرساخت آنها فراهم باشد مورد استقبال سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.
پایان خبر/