الجزایر برای خروج از اقتصادی که شدیدا وابسته به سوختهای کربنی است وزارتخانهای برای استارتاپ تأسیس کرده که در نوع خود نخستین در منطقه به شمار میرود. کارآفرینانی نظیر یاسر که خدمات ترابری ارائه میکند هر روز بیشتر میشوند. شرکت یاسر که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده نخستین شرکت اجارهٔ آنلاین خودرو در الجزایر است. امروز ۶ میلیون کاربر و ۴۰ هزار راننده با استارتاپ یاسر کار میکنند.
به گزارش “آی کسب” این گروه که سال گذشته ۳۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده، در مراکش، غرب آفریقا، و اروپا و کانادا خدمات ارائه میدهد و ۶۵۰ کارمند دارد که بیشترشان در الجزایر مستقرند.
عبدالهادی مسئول روابط عمومی شرکت یاسر میگوید: یاسر اولین کسی بود که در الجزایر خدمات آنلاین اجارهٔ خودرو ارائه داد. بعد رقابت زیادی بهوجود آمد و مشاغل زیادی ایجاد شد.
یاسر تنها یکی از انبوه شرکتهای فناوری تازه الجزایر است که به تدریج از محدودیتهای اداری رها شدهاند و ریسک کردهاند. شمار استارتاپهای الجزایر امسال دو برابر شده است.
الجریا ونچر شرکتی است که به صاحبان استارتاپها در زمینهٔ جذب سرمایه و ارائهٔ خدمات کمک میکند. این شرکت جایی است که به استارتاپهای الجزایر رسمیت میدهد.
سید علی زروکی، مدیر عامل این شرکت دربارهٔ کار آن میگوید: ما راهگشای ابتکاریم. یعنی راههای ورود به بازار را به شرکتها عرضه میکنیم. راههایی که خودشان آنها را بسته میبینند. راهحلهایی به این شرکتها معرفی میکنیم تا به بازار دسترسی پیدا کنند.
شرکت بین یکی از استارتاپهای الجزایری است که خدمات بین بانکی ملی و بینالمللی ارائه میدهد و همچنین امکان انتقال پول را برای افراد فراهم میکند. این شرکت همزمان با توسعهٔ فناوری در الجزایر رشد چشمگیری داشته است.
مدیر این شرکت میگوید: شرکت بین برای تکمیل خدماتش به استارتاپها نیاز داشت و من تا امروز به این افراد دسترسی نداشتم. نمیدانستم هستند. بودند اما مخفی بودند. اما حالا حاضرند، محیط کار مهیاست و کانالهای ارتباطی هر روز بهتر میشوند.
اینهمه همچنین مرهون همایشهایی است که در سراسر کشور برگزار میشود. عایشه شعبنا در یکی از این همایشها مورد توجه قرار گرفت. او میخواست نوعی ژلاتین حلال حیوانی برای استفاده در محصولات خوراکی و آرایشی و بهداشتی تولید کند.
او میگوید: ما این شانس را داشتیم که الجریا ونچر به کارمان شتاب داد. ما برای کسب مهارتهای نرم و جذب شریک و امکان دیدهشدن در بازار به اینجا آمدیم، و اینها واقعا برای بهبود کارآفرینی به ما کمک میکند.
همچنین وزیر دانش، اقتصاد و استارتاپها در الجزایر در گفتگو با یورونیوز بیان کرده است:
آقای وزیر شما خودتان کارآفرین بودهاید. چه مشکلاتی داشتید و چطور حلشان کردید؟
یاسین المهدی ولید وزیر دانش، اقتصاد و استارتاپها در الجزایر: «کار را با ایجاد نوعی چارچوب قانونی برای تأسیس استارتاپها آغاز کردیم. این چارچوب به آنها مزیتهای مالیاتی میدهد. و این تلاشها همچنین به اصلاح بنیادین مقررات اداری انجامیده، که سبب شده صاحبان پروژه آسانتر سرمایه جذب کنند و با سرمایهگذاران خود روابط سالمتری داشته باشند و امکان جذب سرمایهٔ خارجی و صادرات را پیدا کنند.
فکر میکنید استارتاپهای الجزایر چه نقشی در آفریقا داشته باشند؟
المهدی ولید: چنان که میدانید بازار آفریقا بازار عظیمی است که توسعهٔ سریعی دارد. و در برخی بخشهای فناوری مالی بیشترین تحولات جهانی را دارد. این بازار بازار طبیعی الجزایر به شمار میرود. ما این امید را داریم که استارتاپهای امروز قهرمانان اقتصاد فردا باشند و الجزایر را به قطب فناوریهای تازه در آفریقا بدل کنند. میخواهیم الجزایر را که پیش از این قبله انقلابیون بوده به قبله عاشقان فناوریهای تازه و توسعهٔ استارتاپها بدل کنیم.
نخستین نمایشگاه تبادلات تجاری با عنوان آفریکا دیسراپت بناست سال آینده با حضور بازیگران مهم این عرصه در الجزایر برگزار شود.
انتهای خبر/