تعاونی های مصرف از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نقش موثری را در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و عدالت اجتماعی ایفا کرده و در شرایط تحریم اقتصادی نیز نقش به سزایی را در تعدیل قیمت و توزیع عادلانه کالا میان اقشار کم درآمد و نیازمند جامعه دارند. واقعیت این است که شبکه تعاونی های مصرف دارای پتانسیل و ظرفیت های فراوانی است که می تواند برای هر برنامه ریز ملی، واجد جذابیت های فراوانی در این حوزه باشد.
مهدی مسکنی, معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت 3هزار و 728تعاونیمصرف در گرایشهای کارمندی، کارگری محلی و دانشجویی در کشور خبر داد و گفت: با عضویت بیش از 3میلیون نفر، اشتغال 190هزار نفر و سرمایه بیش از 600میلیارد تومان در سطح کشور فعالیت دارند. وی مهمترین رسالت تعاونیها در دنیا را مبارزه با فقر عنوان کرد و افزود: در ایران تعاونیها بستر بزرگتری برای رشد و توسعه دارند زیرا تعاون هم در قانون اساسی ایران به عنوان رکن دوم اقتصاد، هم در نظام فکری مقام معظم رهبری و در فرهنگ ایرانیان جایگاه رفیع و برجستهای دارد.
وی، مهمترین چالشهای تعاونیهای مصرف را بر اساس تجربه تعاونیها در ایران عدم بهروزرسانی ساختارهای سختافزاری و نرمافزاری تعاونی و در نتیجه ضعف در رقابت با سایر رقبا، ضعف جدی در حوزه برندینگ و تبلیغات و به تبع آن تضعیف تصویر تعاون در ذهن مردم و مشتریان عنوان کرد.
مسکنی افزود: محدودیت در زیرساخت لجستیک و حمل کالا درونشهری برای فروش اینترنتی گسترده، ضعف در نوسازی فروشگاهها و امکانات جانبی آنها و محدودیت خدمات به غیر اعضاء از جمله موانع مهم توسعه تعاونیهای مصرف است.
مسکنی گفت: ما توسعه و ترویج فرهنگ تعاون را با تعاونیهای دانشآموزی از مدارس آغاز و با تعاونیهای دانشجویی در دانشگاهها ادامه دادهایم. وی افزود: برای اینکه قبل از ورود رسمی به بازار، جوانان ما با تعاونی آشنا شوند، امروز در نظام آموزشی و آموزش عالی کشور، تعاون یک رشته تحصیلی در سطح کارشناسی و کارشناسیارشد است و تعدادی از دانشگاههای ما در ایران، رشته تعاون را تدریس میکنند.
پایان خبر/