بازاریابی رسانه های اجتماعی

راهنمای بازاریابی رسانه های اجتماعی برای کسب و کار کوچک

رسانه‌های اجتماعی پلتفرم‌های متعددی را فراهم کرده‌اند که در آن کسب ‌و کارها می‌توانند برند تبلیغ کنند و خود را با مخاطبان خود جلب کنند. حضور قوی در رسانه های اجتماعی می تواند شهرت و دیده شدن شرکت شما را تقویت کند و در عین حال پنجره ای به استراتژی ها و فعالیت های رقبای شما ارائه دهد.

امروزه بازاریابی رسانه های اجتماعی یک عنصر حیاتی در برنامه بازاریابی هر کسب و کاری است . ما یک راهنما ایجاد کرده‌ایم تا به کسب‌ و کارها کمک کنیم تا یک استراتژی بازاریابی مؤثر در رسانه‌های اجتماعی، از جمله دام‌هایی که باید اجتناب کنند و نکاتی برای اطمینان از کمپین‌های بازاریابی موفق رسانه‌های اجتماعی ایجاد کنند.

چگونه یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی ایجاد کنیم

هفت مرحله برای ایجاد یک کمپین بازاریابی رسانه اجتماعی موفق و موثر وجود دارد. بازاریابی رسانه های اجتماعی نسبتاً ساده است. با این حال، انجام تحقیقات و اطمینان از اینکه استراتژی شما با کسب و کار و اهداف شما مطابقت دارد، بسیار مهم است .این مراحل را دنبال کنید تا استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی خود را برای موفقیت تنظیم کنید.

1.اهداف بازاریابی و بازاریابی شبکه های اجتماعی خود را ارزیابی کنید

کسب و کار خود را بررسی کنید و ببینید در حال حاضر با بازاریابی رسانه های اجتماعی چه کاری انجام می دهید. در مرحله بعد، اهداف بازاریابی شبکه های اجتماعی خود را تعیین کنید. تعیین اهداف کسب و کار ، مسیر کمپین اجتماعی شما را مشخص می کند و به شما کمک می کند در هدف خود بمانید. یک راه مفید برای سازماندهی اهداف خود، قالب یک ساله، پنج ساله و 10 ساله است، جایی که شما می‌خواهید در یک، پنج و 10 سال دیگر در شبکه‌های اجتماعی خود کجا باشید. در صورت تمایل می توانید این روش را برای مدت زمان کوتاه تری تنظیم کنید.

2. در مورد مخاطبان خود تحقیق کنید تا محتوای رسانه های اجتماعی خود را اطلاع دهید

قبل از برقراری ارتباط با مخاطبان خود در رسانه های اجتماعی ، بسیار مهم است که بدانید آنها چه کسانی هستند و به چه چیزی نیاز دارند. مخاطبان هدف خود را به طور کامل تحقیق کنید تا بتوانید پست ها و محتوایی را تدوین کنید که نیازهای آنها را برطرف کند.  مخاطبان فعلی خود، افرادی که می‌خواهید به آنها دسترسی پیدا کنید و اینکه چگونه آنها را بر اساس بخش‌های بازار طبقه‌بندی می‌کنید، در نظر بگیرید. تحقیقات شما محتوای شما را هدایت می کند و مخاطبان پذیرا و متعهد را تضمین می کند.

3. مشخص کنید که کدام پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای کسب و کار شما مناسب هستند

استفاده از چندین حساب رسانه های اجتماعی اغلب برای دستیابی به مخاطبان شما بسیار مهم است. با این حال، پلتفرم های اجتماعی زیادی وجود دارد، و همه آنها برای فرهنگ و پیشنهادات کسب و کار شما مناسب نیستند.  در اینجا برخی از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که کسب ‌و کارها استفاده می‌کنند آورده شده است:

  • یوتیوب
  • فیس بوک
  • اینستاگرام
  • پینترست
  • توییتر
  • لینکدین
  • TikTok
  • اسنپ ​​چت

4. محتوای منحصر به فرد و جذاب را در پلتفرم های اجتماعی خود ایجاد کنید

قبل از اینکه در رسانه های اجتماعی پست کنید، زمانی را صرف کمین و اشتراک گذاری پست های دیگر کنید تا فرهنگ این پلتفرم و نحوه تعامل کاربران را درک کنید. هنگامی که آماده شدید، از تحقیقات مخاطبان خود برای اطلاع رسانی به محتوای خود استفاده کنید و مشاهده کنید که چگونه مخاطبان شما با انواع محتوا درگیر می شوند.

5. دنبال کنندگان خود را برای تقویت بازاریابی رسانه های اجتماعی خود بگنجانید

فالوورهای شما حیاتی ترین منبع بازاریابی رسانه های اجتماعی شما هستند. آنها با مشارکت دادن و به اشتراک گذاری محتوای شما یا نادیده گرفتن آن درباره موفقیت یا شکست کمپین شما تصمیم خواهند گرفت. برای گنجاندن فالوورهای خود و ایجاد تعامل، محتوای تولید شده توسط کاربر را تشویق کنید . به عنوان مثال، از آنها بخواهید تصاویر و ویدیوهای محصولات در حال استفاده شما را به اشتراک بگذارند و آنها را در حساب های شما پست کنند. در اینجا چند ایده دیگر برای ایجاد تعامل با فالوورها وجود دارد:

  • راه اندازی هشتگ مخصوص برند شما
  • بازنشر محتوای کاربران در مورد برند شما
  • میزبانی مسابقات و جوایز
  • برجسته کردن نظرات مثبت مشتریان
  • درخواست بازخورد مشتری از طریق کانال های اجتماعی

6. پست های خود را برنامه ریزی کنید تا کمپین اجتماعی خود را سازماندهی کنید

هنگامی که بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شما شروع می‌شود، ممکن است در یادآوری اینکه چه پست‌هایی در چه پلتفرم‌هایی منتشر می‌شوند و چه زمانی ظاهر می‌شوند، مشکل داشته باشید. برای سازماندهی ماندن، استخدام یک مدیر رسانه اجتماعی یا استفاده از ابزارهای مدیریت رسانه های اجتماعی بصری را در نظر بگیرید.

می‌توانید از ابزارهای مدیریت رسانه‌های اجتماعی برای نوشتن شرح، تهیه عکس‌ها و ویدیوها و زمان‌بندی پست‌ها استفاده کنید. برخی حتی داشبوردهای متمرکزی دارند که در آن می توانید تمام محتوای پلت فرم و تجزیه و تحلیل خود را مشاهده کنید. این همچنین باعث می شود که محتوای خود را برای پلتفرم های مختلف تغییر دهید تا در زمان صرفه جویی کنید و دسترسی خود را افزایش دهید.

7. نتایج خود را برای اطلاع رسانی به کمپین های آینده خود تجزیه و تحلیل کنید

اگر فالوورها مهمترین منبع شما هستند، تجزیه و تحلیل ها در رتبه دوم قرار دارند. داده های تجزیه و تحلیل به شما این امکان را می دهد که بازگشت سرمایه بازاریابی خود را اندازه گیری و بهبود بخشید و ببینید آیا تلاش های شما به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می کند یا خیر.

معیارهای کلیدی رسانه‌های اجتماعی مانند تعامل، دسترسی، دنبال‌کنندگان، برداشت‌ها، بازدیدهای ویدیویی، بازدید از نمایه، نام‌گذاری، اشتراک‌گذاری، برچسب‌ها و ارسال مجدد را ردیابی کنید. از این معیارها برای تغییر استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی یا کمک به تصمیم گیری در مورد کمپین های جدید استفاده کنید.

بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

بازاریابی رسانه های اجتماعی شامل ایجاد محتوا برای تبلیغ کسب و کار یا محصولات شما از طریق یک پلت فرم رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، توییتر یا لینکدین است. بازاریابی رسانه‌های اجتماعی به روشی بسیار محبوب برای کسب ‌و کارها تبدیل شده است تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند، زیرا هر پلتفرم میلیون‌ها یا حتی میلیاردها کاربر روزانه را گزارش می‌دهد.

واژه نامه اصطلاحات بازاریابی رسانه های اجتماعی

بازاریابی رسانه های اجتماعی یک مقوله منحصر به فرد با اصطلاحات خاص است. در اینجا خلاصه ای از اصطلاحات بازاریابی رسانه های اجتماعی است که باید بدانید.

  • محتوا: محتوا هر چیزی است که پست می کنید، ایجاد می کنید یا در یک سایت رسانه اجتماعی به اشتراک می گذارید. خودتان محتوا ایجاد کنید یا محتوا را از یک کاربر یا پلتفرم دیگر به اشتراک بگذارید.
  • تعداد فالوورها: تعداد فالوورهای شما به تعداد افرادی که حساب شما را در هر سایت رسانه اجتماعی دنبال می کنند اشاره دارد.
  • نرخ کلیک: نرخ کلیک (CTR) نسبتی است که نشان می دهد چند نفر از طریق یک تبلیغ یا یک پست دیگر در رسانه های اجتماعی، پیوندی به محتوای شما را دیده و کلیک کرده اند. CTR با تقسیم تعداد دفعاتی که تبلیغ شما نشان داده می شود بر تعداد کلیک هایی که دریافت می کند محاسبه می شود.
  • سکو: “سکوی رسانه های اجتماعی” اصطلاح دیگری برای “سایت رسانه های اجتماعی” است. فیس بوک و توییتر دو نمونه از پلتفرم های رسانه های اجتماعی هستند.
  • اشتراک گذاری: اشتراک گذاری زمانی است که شخصی محتوای شما را مشاهده می کند و آن را در نمایه یا حساب خود پست می کند و تعداد بازدیدهای احتمالی برای محتوای شما را افزایش می دهد.
  • ترافیک: ترافیک تعداد افرادی است که از طریق کانال های رسانه های اجتماعی شما به سایت شما دسترسی پیدا می کنند. به عنوان مثال، شخصی که روی یک پست فیس بوک که شما به اشتراک گذاشته اید کلیک می کند و به وب سایت شما هدایت می شود، ترافیک دیجیتال محسوب می شود.

چرا بازاریابی رسانه های اجتماعی مهم است؟

بازاریابی رسانه های اجتماعی برای تمام مشاغل مدرن که مایلند با مشتریان در جایی که هستند آنلاین ارتباط برقرار کنند، ضروری شده است. از دیگر مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.بازاریابی رسانه های اجتماعی آگاهی از برند را افزایش می دهد

طبق آمار Statista ، بیش از 4.59 میلیارد نفر در سال 2022 در رسانه های اجتماعی وجود داشتند. این به معنای 4.59 میلیارد فرصت برای معرفی برند خود در مقابل مشتریان جدید است. رسانه های اجتماعی از طریق تعامل ، آگاهی از برند را افزایش می دهند . اگر یک صفحه کسب و کار برای شرکت خود ایجاد کنید و با سایر پست های رسانه های اجتماعی درگیر شوید، آگاهی از برند را افزایش می دهید. رسانه های اجتماعی همچنین می توانند ترافیک وب سایت شما را از طریق پست ها، اشتراک گذاری ها و نظرات افزایش دهند.

2. بازاریابی رسانه های اجتماعی باعث افزایش تولید سرنخ و تبدیل می شود

تبلیغ و به اشتراک گذاری محتوا در رسانه های اجتماعی یک راه عالی برای ایجاد سرنخ های فروش بیشتر و تبدیل های موفق سرنخ است زیرا شما به طور فعال محتوا را برای افرادی که قبلاً علاقه نشان داده اند تبلیغ می کنید.  فیس‌بوک و اینستاگرام همچنین یک ویژگی خرید اضافه کرده‌اند که به کاربران شبکه‌های اجتماعی اجازه می‌دهد مستقیماً از یک کسب‌وکار بدون خروج از اپلیکیشن خرید کنند. این ویژگی به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا با کاهش اصطکاک مشتری و خرید آسان و راحت، فروش خود را  به راحتی ببندند .

3. بازاریابی رسانه های اجتماعی باعث ایجاد روابط شخصی با مشتریان می شود

تمایل مشتریان به تعامل واقعی، محرک بزرگی در محبوبیت بازاریابی رسانه های اجتماعی است. قبل از رسانه‌های اجتماعی، مشتریان احساس می‌کردند از برندها دور شده‌اند. رسانه‌های اجتماعی به برندها و کسب ‌و کارها اجازه می‌دهند مستقیماً با مشتریان ارتباط برقرار کنند و به آن‌ها حس انسانی بیشتری می‌دهند. شرکت ها می توانند در روندهای رسانه های اجتماعی شرکت کنند، با مشتریان چت کنند و جنبه انسانی خود را به اشتراک بگذارند.

4. بازاریابی رسانه های اجتماعی به کسب و کارها کمک می کند تا رقابت را تجزیه و تحلیل کنند

اگر در رسانه های اجتماعی هستید، به احتمال زیاد، رقبای شما نیز در آنجا حضور دارند. رسانه‌های اجتماعی به کسب ‌و کارها فرصت منحصربه‌فردی می‌دهند تا ببینند رقبا چه می‌کنند و چه چیزی برای آنها کار می‌کند و از اشتباهات خود درس بگیرند.  به کمپین های بازاریابی رسانه های اجتماعی رقبا، نحوه تعامل آنها با مشتریان و نحوه تبلیغ محصولات یا خدمات خود توجه کنید. این به شما امکان می دهد مطمئن شوید که کمپین های شما منحصر به برند شما هستند.

5. بازاریابی رسانه های اجتماعی به کسب و کارها قدرت برند بیشتری می دهد

یک حضور آنلاین که به طور منظم به روز می شود، راه طولانی را در جهت ایجاد کسب و کار شما به عنوان یک برند معتبر می کند. علاوه بر این، تعامل منظم با مشتری نشان می دهد که شما به مشتریان خود متعهد هستید و به رضایت آنها اهمیت می دهید. رسانه‌های اجتماعی حل و فصل مسائل مشتریان را آسان‌تر می‌کنند و از آنجایی که تعهد شما قابل مشاهده است، مشتریان احتمالی در انجام تجارت با شما احساس راحتی بیشتری خواهند کرد.

در مورد محتوای حمایت شده و پولی چطور؟

از آنجایی که بسیاری از کاربران رسانه های اجتماعی گزارش می دهند که به طور منظم با برندها و همچنین دوستان خود در ارتباط هستند، استفاده از محتوای حمایت شده یا پولی به شدت افزایش یافته است. محتوای حمایت شده معمولاً با عباراتی مانند «پست پولی»، «ارائه شده توسط»، «حمایت شده توسط»، «تبلیغ شده» یا «تبلیغات» قابل شناسایی است. کانال های رسانه ای محتوای حمایت‌شده با تبلیغات سنتی متفاوت است، زیرا هدف آن تناسب با محتوای معمولی در یک پلتفرم رسانه اجتماعی معین است.

محتوای حمایت‌شده می‌تواند یک ترتیب عالی برای دو طرف باشد: تبلیغ‌کننده برای محتوا هزینه می‌کند و برند، تأثیرگذار یا حساب دیگر آن را به اشتراک می‌گذارد. با این حال، اگر محتوای حمایت شده را در نظر می گیرید، به یاد داشته باشید که کاربران رسانه های اجتماعی تمایل دارند نسبت به پست هایی که بیش از حد «فروشنده» هستند یا با محتوای معمولی حساب سازگاری ندارند، حساس باشند.  در اینجا چند دستورالعمل برای کمک به شما برای موفقیت با محتوای حمایت شده وجود دارد:

  • اطمینان حاصل کنید که به جای مختل کردن آن، به تجربه کاربر اضافه می کند.
  • چیزی را که برای برند یا کسب و کار شما منطقی نیست تبلیغ نکنید.
  • سعی کنید لحن، ظاهر و احساس محتوای دیگر خود را مطابقت دهید.
  • متعهد به کار با برندهایی باشید که می توانید به طور کامل از آنها حمایت کنید.

اگر می خواهید محتوای شما به عنوان محتوای حمایت شده توسط برند یا تأثیرگذار دیگری به اشتراک گذاشته شود، همان دستورالعمل های کلی اعمال می شود. به دقت در نظر بگیرید که چه کسی را برای ارسال محتوای حمایت شده خود انتخاب می کنید و مطمئن شوید که با ارزش ها و اهداف کلی شرکت شما مطابقت دارد. این باعث می شود که محتوا در جدول زمانی یا فیدهای کاربران طبیعی به نظر برسد و نامناسب باشد.

نکاتی برای یک کمپین بازاریابی موثر در رسانه های اجتماعی

هنگامی که مراحل خود را بررسی و مشخص کردید، زمان آن رسیده است که از یک کمپین موفق اطمینان حاصل کنید. نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • روی محتوا تمرکز کنید: یک ضرب المثل رایج در مورد رسانه های اجتماعی این است که محتوا پادشاه است و این درست است. هنگام ایجاد کمپین های رسانه های اجتماعی، محتوا باید دغدغه شماره یک شما باشد. اگر با کیفیت نیست، آن را ارسال نکنید.
  • با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید: قلب بازاریابی رسانه های اجتماعی و بزرگترین چالش آن یافتن راه های منحصر به فرد برای ارتباط با مشتریان و ارائه محتوای جذاب است. اگر به خاطر تولید محتوا محتوا ایجاد می کنید، بعید است که با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید یا تعداد فالوورها و نرخ تعامل خود را افزایش دهید.
  • راه هایی برای تعامل با محتوای دیگر پیدا کنید: تعامل باعث افزایش تعامل می شود.
  • خارج از چارچوب فکر کنید: راه‌های سرگرم‌کننده برای ایجاد سرنخ با رسانه‌های اجتماعی، مانند مسابقات، پیشنهادات ویژه، ویدیوهای زنده با به‌روزرسانی‌ها یا اخبار هیجان‌انگیز و باز کردن فروشگاه‌های فیسبوک یا اینستاگرام ارائه کنید.
  • هدف نهایی خود را در ذهن داشته باشید: اهداف بازاریابی رسانه های اجتماعی شما باید کمپین و محتوای آن را مشخص کند.

در بازاریابی شبکه های اجتماعی از چه چیزهایی باید اجتناب کرد

از آنجایی که رسانه‌های اجتماعی جنبه فراگیر زندگی بیشتر مردم را تشکیل می‌دهند، آداب معاشرت دقیق و ظریفی برای رسانه‌های اجتماعی به طور کلی و برای هر پلتفرم شکل گرفته است. در اینجا چند چیز وجود دارد که باید در استراتژی رسانه های اجتماعی خود از آنها اجتناب کنید:

  • پست های خیلی زیاد دنبال کنندگان شما می خواهند محتوای شما را ببینند، اما نمی خواهند همیشه آن را ببینند. یک قانون کلی خوب این است که در ساعات کاری (یعنی بین ساعت 6 صبح تا 7 بعد از ظهر) و فقط زمانی که دلیل موجهی دارید پست کنید.
  • روندهای پر زرق و برق گرایش‌ها می‌آیند و می‌روند، اما می‌توانند کسب ‌و کار شما را بسازند یا شکست دهند. اگر گرایشی را می بینید که مورد علاقه شماست، به دقت مزایا را در مقابل خطرات مشارکت در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که احتمالاً دنبال کنندگان شما چگونه پاسخ می دهند.
  • فالوورهای جعلی همانطور که بیشتر در رسانه های اجتماعی غوطه ور می شوید، می توان به راحتی گرفتار تعداد فالوورها شد. ممکن است وسوسه شوید که فالوور بخرید یا از اینفلوئنسرها با درصد بالایی از فالوورهای جعلی استفاده کنید. این حساب ها هیچ تعامل واقعی را ارائه نمی دهند، که در نهایت در بازاریابی رسانه های اجتماعی اهمیت دارد.
  • عدم اولویت بندی نیازهای مشتریان مشاور رسانه های دیجیتال و اجتماعی بابی گویونز می گوید: “در مورد مشتری هدف خود و آنچه آنها می خواهند فکر کنید، نه آنچه شما می خواهید.” بسیاری از کسب و کارها … در ایده محصول یا خدمات خود غرق می شوند و نیازهای مشتریان خود را درک نمی کنند.
  • ناهماهنگی. سعی کنید با نوع محتوا و زمان بندی خود سازگار باشید. اگر شما هر روز پرسوناها یا سبک های تعامل مختلف را ارائه دهید، مشتریان گیج و پرت خواهند شد. نوع حضور آنلاینی را که می خواهید داشته باشید مشخص کنید و به آن پایبند باشید.
  • عدم اصالت به خاطر داشته باشید که چرا در وهله اول وارد شبکه های اجتماعی شدید، برای گسترش مخاطبان و افزایش آگاهی از برند. اگر شخصیتی را در یک پلتفرم اجتماعی نشان دهید که برای کسب و کار شما صادق نیست، مشتریان احساس گمراهی و سردرگمی خواهند کرد.

انتهای مطلب/ منبع

برچسب‌ها
آژانس کسب و کار (19) اخبار کسب و کار (8) اخبار کسب و کار ایران (6) استراتژی بازاریابی (11) استراتژی کسب و کار (10) اشتغال آفرینی (16) اشتغال زایی (22) اشتغال پایدار (7) اقتصاد ایران (14) اقتصاد دانش بنیان (9) اقتصاد دیجیتال (7) ایجاد اشتغال (24) ایده کسب و کار (5) بازاریابی دیجیتال (7) بازاریابی و فروش (5) بازاریابی کسب و کار (16) باشگاه مشتریان (7) برنامه کسب و کار (13) برندسازی کسب و کار (7) بهبود فضای کسب و کار (11) توسعه کارآفرینی (8) توسعه کسب و کار (20) حمایت از کسب و کار (8) دولت سیزدهم (13) راه اندازی وب سایت کسب و کار (5) راه اندازی کسب و کار (27) راه اندازی کسب و کار خانگی (5) رشد تولید (6) رشد و توسعه کسب و کار (20) رشد کسب و کار (35) رونق تولید (7) شرکت های دانش بنیان (8) شورای عالی کار (7) طرح کسب و کار (6) مجوزهای کسب و کار (5) مدیریت ارتباط با مشتری (17) مدیریت کسب و کار (46) مشاور کسب و کار (12) نرخ بیکاری (6) وزارت کار (21) کسب و کار آنلاین (9) کسب و کار الکترونیک (6) کسب و کار ایران (25) کسب و کار اینترنتی (8) کسب و کار دیجیتال (5)