طرح کسب و کار

طرح کسب و کار چیست؟

طرح کسب و کار سندی است که به تفصیل اهداف شرکت و نحوه برنامه ریزی آن برای دستیابی به اهداف خود را مشخص می کند. یک طرح کسب و کار یک نقشه راه مکتوب برای شرکت از دیدگاه بازاریابی ، مالی و عملیاتی ترسیم می کند. هم استارت آپ ها و هم شرکت های تاسیس شده از طرح های کسب و کار استفاده می کنند. طرح کسب و کار یک سند مهم است که مخاطبان خارجی و داخلی یک شرکت را هدف قرار می دهد.

علاوه بر این، یک طرح کسب و کار می تواند برای حفظ تیم اجرایی یک شرکت در یک صفحه در مورد موارد اقدام استراتژیک و هدف برای رسیدن به اهداف تعیین شده مفید باشد. اگرچه آنها به ویژه برای مشاغل جدید مفید هستند، اما هر شرکتی باید یک طرح داشته باشد. در حالت ایده آل، این طرح به طور دوره ای بررسی و به روز می شود تا اهدافی را که برآورده شده اند یا تغییر داده اند منعکس کند. گاهی اوقات، یک طرح کسب و کار جدید برای کسب و کاری ایجاد می شود که تصمیم گرفته در مسیر جدیدی حرکت کند.

درک طرح های کسب و کار

طرح کسب و کار یک سند اساسی است که هر کسب و کار جدید باید قبل از شروع فعالیت داشته باشد. در واقع، بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر معمولاً قبل از بررسی اینکه آیا سرمایه‌ای را برای کسب‌ و کارهای جدید فراهم می‌کنند یا خیر، نیاز به یک طرح کسب ‌و کار مناسب دارند. فعالیت بدون طرح کسب و کار معمولاً ایده خوبی نیست. در واقع، تعداد بسیار کمی از شرکت‌ها می‌توانند بدون آن دوام زیادی داشته باشند. ایجاد یک طرح  کسب و کار خوب مزایایی دارد. اینها شامل توانایی فکر کردن از طریق ایده ها قبل از سرمایه گذاری بیش از حد بر روی آنها و کار کردن از طریق موانع احتمالی موفقیت است.

یک برنامه کسب و کار خوب باید تمام هزینه های پیش بینی شده و مشکلات احتمالی هر تصمیمی که یک شرکت می گیرد را مشخص کند. برنامه های کسب و کار، حتی در میان رقبا در همان صنعت، به ندرت یکسان هستند. با این حال، آن‌ها می‌توانند عناصر اساسی یکسانی داشته باشند، مانند خلاصه‌ای اجرایی از کسب ‌و کار و توضیحات دقیق عملیات، محصولات و خدمات و پیش‌بینی‌های مالی آن. یک طرح همچنین بیان می کند که چگونه کسب و کار قصد دارد به اهداف خود دست یابد.

چگونه یک طرح کسب و کار بنویسیم

یک طرح خوب، سنجیده و مدون می تواند برای یک شرکت ارزش زیادی داشته باشد. در حالی که الگوهایی وجود دارد که می توانید از آنها برای نوشتن یک طرح کسب و کار استفاده کنید، سعی کنید از تولید یک نتیجه عمومی خودداری کنید. این طرح باید شامل نمای کلی و در صورت امکان جزئیات صنعتی باشد که کسب و کار بخشی از آن خواهد بود. باید توضیح دهد که چگونه کسب و کار خود را از رقبای خود متمایز می کند.

با ساختار اساسی شروع کنید: خلاصه اجرایی، شرح شرکت، تجزیه و تحلیل بازار، توضیحات محصول یا خدمات، استراتژی بازاریابی، پیش‌بینی‌های مالی، و پیوست. هنگامی که طرح کسب و کار خود را می نویسید، لازم نیست به شدت از طرح یا الگوی طرح کسب و کار خاصی پیروی کنید. فقط از بخش هایی استفاده کنید که برای کسب و کار خاص شما و نیازهای آن بیشترین معنا را دارند. طرح‌های کسب و کار سنتی از ترکیبی از بخش‌های زیر استفاده می‌کنند. طرح شما همچنین ممکن است شامل هر گونه درخواست بودجه ای باشد که می کنید.

عناصر یک طرح کسب و کار

طول طرح کسب و کار در هر کسب و کار بسیار متفاوت است. در نظر بگیرید که اطلاعات اولیه را در یک سند 15 تا 25 صفحه ای قرار دهید. هیچ دو طرح کسب و کار یکسان نیستند. با این حال، آنها تمایل دارند عناصر مشابهی داشته باشند. در زیر برخی از بخش های رایج و کلیدی یک طرح کسب و کار آورده شده است.

  • خلاصه اجرایی: این بخش به تشریح شرکت می پردازد و بیانیه ماموریت را به همراه هر گونه اطلاعاتی در مورد رهبری، کارکنان، عملیات و مکان شرکت در بر می گیرد.
  • محصولات و خدمات: در اینجا، شرکت می‌تواند محصولات و خدماتی را که ارائه می‌کند و همچنین ممکن است شامل قیمت‌گذاری، طول عمر محصول و مزایایی برای مصرف‌کننده باشد، مشخص کند. عوامل دیگری که ممکن است به این بخش وارد شوند عبارتند از فرآیندهای تولید و ساخت، هر گونه حق ثبت اختراعی که شرکت ممکن است داشته باشد و همچنین فناوری اختصاصی . اطلاعات مربوط به تحقیق و توسعه نیز می تواند در اینجا گنجانده شود.
  • تجزیه و تحلیل بازار: یک شرکت نیاز به مدیریت خوبی در صنعت خود و همچنین بازار هدف خود دارد. در این بخش از طرح، رقابت یک شرکت و نحوه قرار گرفتن شرکت در صنعت، همراه با نقاط قوت و ضعف نسبی آن توضیح داده می شود. همچنین تقاضای مصرف‌کننده مورد انتظار برای محصولات یا خدمات یک شرکت و اینکه چقدر آسان یا دشوار است گرفتن سهم بازار از شرکت‌های فعلی را توضیح می‌دهد.
  • استراتژی بازاریابی: این بخش توضیح می دهد که چگونه شرکت پایگاه مشتری خود را جذب و حفظ می کند و چگونه قصد دارد به مصرف کننده برسد. یک کانال توزیع واضح باید مشخص شود. این بخش همچنین طرح‌های کمپین تبلیغاتی و بازاریابی و انواع رسانه‌هایی را که این کمپین‌ها استفاده خواهند کرد، توضیح می‌دهد.
  • برنامه ریزی مالی: این بخش باید شامل برنامه ریزی ها و پیش بینی های مالی یک شرکت باشد . صورت‌های مالی، ترازنامه و سایر اطلاعات مالی ممکن است برای کسب‌وکارهای مستقر درج شود. کسب‌وکارهای جدید شامل اهداف و برآوردهای چند سال اول به‌علاوه توصیفی از سرمایه‌گذاران بالقوه خواهند بود.
  • بودجه: هر شرکتی نیاز به بودجه دارد . این بخش باید شامل هزینه های مربوط به نیروی انسانی، توسعه، تولید، بازاریابی و سایر هزینه های مرتبط با کسب و کار باشد.

بهترین طرح‌های کسب و کار ، طرح‌های عمومی نیستند که از قالب‌هایی که به راحتی قابل دسترسی هستند ایجاد شده‌اند. یک شرکت باید خوانندگان را با طرحی جذب کند که تکینگی و پتانسیل موفقیت آن را نشان دهد.

انواع طرح های کسب و کار

طرح های کسب و کار به شرکت ها کمک می کند تا اهداف خود را شناسایی کرده و در مسیر دستیابی به اهداف باقی بمانند. آنها می توانند به شرکت ها کمک کنند تا شروع کنند، خودشان را مدیریت کنند، و پس از راه اندازی و راه اندازی، رشد کنند. آنها همچنین به عنوان وسیله ای برای جذب وام دهندگان و سرمایه گذاران عمل می کنند. اگرچه هیچ طرح کسب و کار درست یا غلطی وجود ندارد، اما آنها می توانند به دو دسته مختلف تقسیم شوند: استارتاپ سنتی یا ناب. با توجه به مدیریت کسب و کار کوچک ، طرح کسب و کار سنتی رایج ترین است.

پیش بینی های مالی

یک طرح کسب و کار کامل باید شامل مجموعه ای از پیش بینی های مالی برای کسب و کار باشد. آنها شامل بودجه کلی، نیازهای مالی جاری و پیش بینی شده، تحلیل بازار و استراتژی بازاریابی شرکت می شوند.

ملاحظات دیگر برای طرح کسب و کار

یک دلیل اصلی برای طرح کسب و کار این است که به مالکان تصویر روشنی از اهداف، اهداف، منابع، هزینه‌های بالقوه و معایب تصمیمات کسب و کار خاص ارائه دهد. یک طرح باید به آنها کمک کند تا قبل از اجرای ایده های خود، ساختارهای خود را اصلاح کنند. همچنین به مالکان این امکان را می دهد تا نوع تامین مالی مورد نیاز برای راه اندازی و راه اندازی کسب و کار خود را پیش بینی کنند. اگر جنبه‌های جالبی از کسب ‌و کار وجود دارد، باید آن‌ها را برجسته کرده و در صورت نیاز برای جذب منابع مالی استفاده کرد.

نکته مهم این است که یک طرح کسب و کار نباید یک سند ثابت باشد. همانطور که یک کسب و کار رشد می کند و تغییر می کند، برنامه کسب و کار نیز باید تغییر کند. بررسی سالانه شرکت و طرح آن به یک کارآفرین یا گروهی از مالکان اجازه می‌دهد تا برنامه را بر اساس موفقیت‌ها، شکست‌ها و سایر اطلاعات جدید به‌روزرسانی کنند. این فرصتی را برای اندازه گیری توانایی طرح برای کمک به رشد شرکت فراهم می کند.

چرا طرح های کسب و کار شکست می خورند؟

حتی اگر یک طرح کسب و کار خوب داشته باشید، باز هم شرکت شما ممکن است شکست بخورد، به خصوص اگر به برنامه پایبند نباشید. داشتن رهبری قوی با تمرکز بر برنامه همیشه یک استراتژی خوب است. حتی زمانی که برنامه را دنبال می‌کنید، اگر پیش‌بینی‌های ضعیفی در پیش‌بینی‌های خود داشتید، ممکن است گرفتار کمبود جریان نقدی و بودجه‌های خارج از کنترل شوید. بازارها و اقتصاد نیز می توانند تغییر کنند. بدون انعطاف پذیری در طرح کسب و کار خود، ممکن است نتوانید در صورت نیاز به یک دوره جدید بروید.

انتهای مطلب/ منبع

برچسب‌ها
آژانس کسب و کار (19) اخبار کسب و کار (8) اخبار کسب و کار ایران (6) استراتژی بازاریابی (11) استراتژی کسب و کار (10) اشتغال آفرینی (16) اشتغال زایی (22) اشتغال پایدار (7) اقتصاد ایران (14) اقتصاد دانش بنیان (9) اقتصاد دیجیتال (7) ایجاد اشتغال (24) ایده کسب و کار (5) بازاریابی دیجیتال (7) بازاریابی و فروش (5) بازاریابی کسب و کار (16) باشگاه مشتریان (7) برنامه کسب و کار (13) برندسازی کسب و کار (7) بهبود فضای کسب و کار (11) توسعه کارآفرینی (8) توسعه کسب و کار (20) حمایت از کسب و کار (8) دولت سیزدهم (13) راه اندازی وب سایت کسب و کار (5) راه اندازی کسب و کار (27) راه اندازی کسب و کار خانگی (5) رشد تولید (6) رشد و توسعه کسب و کار (20) رشد کسب و کار (35) رونق تولید (7) شرکت های دانش بنیان (8) شورای عالی کار (7) طرح کسب و کار (6) مجوزهای کسب و کار (5) مدیریت ارتباط با مشتری (17) مدیریت کسب و کار (46) مشاور کسب و کار (12) نرخ بیکاری (6) وزارت کار (21) کسب و کار آنلاین (9) کسب و کار الکترونیک (6) کسب و کار ایران (25) کسب و کار اینترنتی (8) کسب و کار دیجیتال (5)