خرید آنلاین

خرید آنلاین در مقابل خرید حضوری

اگرچه کسب و کار الکترونیک سریعتر از هر بخش دیگری در حال رشد است، اما خرید حضوری به هیچ وجه از بین نرفته است. هر دو تجربه خرید ارزش های متفاوتی را در چشم مشتری ایجاد می کنند. صاحبان مشاغلی که مزایا و محدودیت های هر بخش را درک می کنند، می توانند استراتژی کانالی را طراحی کنند که با نیازهای مصرف کنندگان هماهنگ باشد. وقتی صحبت از فروشگاه‌های کسب و کار الکترونیکی در مقایسه با خرید از فروشگاه می‌شود ، صاحبان کسب ‌و کار باید بدانند که هر بخش یک تجربه خرید اساساً متفاوت را ارائه می‌کند.

خرید آنلاین

در اینجا برخی از عوامل مهمی که تجربه خرید آنلاین را مشخص می کند آورده شده است:

  • مشتریان از رایانه یا دستگاه تلفن همراه استفاده می کنند و باید اتصال اینترنتی قابل اعتماد داشته باشند
  • مشتریان خودشان نمی توانند محصول را ببینند، بو کنند، لمس کنند یا امتحان کنند
  • مشتریان به شدت به عکس‌ها و توضیحاتی که فروشگاه کسب و کار الکترونیک در وب‌سایت خود ارسال کرده است، تکیه می‌کنند
  • مشتریان می توانند تقریباً از هر جایی به صورت آنلاین خرید کنند، اما باید منتظر بمانند تا فروشنده کالا را برای آنها ارسال کند
  • در کل فرآیند خرید، تعامل انسانی کم است یا اصلا وجود ندارد

خرید حضوری

خرید از یک فروشگاه ملاحظات مختلفی را شامل می شود:

  • مشتریان باید رانندگی کنند (یا در غیر این صورت خود را به فروشگاه منتقل کنند) که باعث ناراحتی می شود
  • مشتریان می توانند بلافاصله محصولات را به خانه بیاورند
  • مشتریان محیط محصول و فروشگاه را با تمام حواس خود تجربه می کنند
  • مشتریان می توانند با کارکنان فروش ارتباط برقرار کنند و سوال بپرسند
  • مشتریان می توانند خرید را با دوستان خود به یک رویداد اجتماعی تبدیل کنند

کدام محصولات معمولا در هر کانال خریداری می شوند؟

توانایی خرید آنلاین به مشتریان امکان کنترل میزان پرداخت را می دهد. با این حال، محصول خود یک عامل مهم در خرید آنلاین یا حضوری است.  مصرف کنندگان تمایل دارند اقلام آشنا را به صورت آنلاین خریداری کنند. آنها می دانند که چه چیزی به دست خواهند آورد و معمولاً می توانند پیش بینی کنند که خرید چگونه انجام می شود. با این حال، برای اقلام ناآشناتر، ممکن است ترجیح دهند به صورت حضوری خرید کنند. آنها ممکن است مطمئن نباشند که آیا نیاز به بازگرداندن آن دارند یا خیر، بنابراین از راحتی خرید آنلاین صرف نظر می کنند.

صاحبان مشاغل کوچک می توانند به صورت استراتژیک محصولات را در هر کانال قیمت گذاری و تبلیغ کنند تا از اولویت های مصرف کننده استفاده کنند.

  • استفاده از فروش آنلاین: یک محصول مارک دار که احتمالاً مصرف کنندگان قبلاً خریده اند و می توانند از 50 فروشگاه دیگر پیدا کنند، ممکن است برای فروش آنلاین فقط مقرون به صرفه تر باشد.
  • اهرم فروش در فروشگاه: محصولات اختصاصی یا تازه وارد به بازار که مصرف‌کنندگان برای خرید با اطمینان باید شخصاً ببینند و احساس کنند، ممکن است هزینه‌ها و موجودی فروشگاه را بدون تخفیف‌های عمیق توجیه کنند.
  • اتخاذ یک استراتژی همه‌کاناله: فروشگاهها نیز ممکن است یک استراتژی همه‌کاناله را اتخاذ کنند. به عنوان مثال، آنها ممکن است محصولاتی با اجزای حسی مهم مانند عطر یا کفش را در فروشگاه به خریدارانی که برای اولین بار خریداری می کنند بفروشند و در عین حال این محصولات را به صورت آنلاین برای خرید مجدد عرضه کنند.

مزایا و معایب ارائه خریدهای خرده فروشی حضوری

خرید حضوری از طریق ویترین فروشگاه ها می تواند برای کسب و کار و مشتریان آن ارزش ایجاد کند، اما دارای معایب قابل توجهی نیز می باشد. در اینجا برخی از مزایا و معایب ارائه خرید خرده فروشی حضوری آورده شده است.

مزایای ارائه خرید در فروشگاه

وقتی یک خرده‌فروش گزینه خرید در فروشگاه دارد، کسب ‌و کار و مشتریانش از مزایای زیر برخوردار می‌شوند:

1.مشتریان می توانند محصولات را در یک فروشگاه امتحان یا آزمایش کنند. هیچ چیز واقعاً جای تجربه حضوری را نمی گیرد. ممکن است یک مشتری بخواهد روی مبل بنشیند تا ببیند راحت است یا نه، لباس‌ها را امتحان کند تا ببیند چه جور هستند یا یک نمونه کیک را قبل از سفارش بچشند. نمونه برداری یک استراتژی بسیار مؤثر است، به ویژه در مورد مصرف کنندگان جوان تر.

2. فروشگاه ها می توانند فروش خود را از طریق نمایش ها و تبلیغات افزایش دهند. تاکتیک‌های عالی بازاریابی فروشگاه‌ها می‌تواند شامل نمایش‌ها و تبلیغات فروش در فروشگاه باشد که باعث خرید فوری و اولین خرید محصول شود.

3. مشتریان رضایت فوری دریافت می کنند. دلیلی وجود دارد که وقتی شرکت آیفون جدیدی را عرضه می‌کند، مردم در فروشگاه اپل صف می‌کشند؛ آنها می‌خواهند با تلفن در دست و توانایی استفاده فوری از آن خارج شوند.

4. حمل و نقل لازم نیست. از آنجایی که محصول از قبل در فروشگاه است، هیچ کس نگران زمان و هزینه های حمل و نقل یا گم شدن اقلام در حمل و نقل نیست.

5. کارکنان فروش شما می توانند به مشتریان کمک کنند. شما می توانید کارمندانی با شخصیت های فروش عالی استخدام کنید تا به سوالات مشتریان پاسخ دهند و پیشنهادات مفیدی ارائه دهند. آنها می توانند برای کمک به افزایش فروش و رضایت مشتری، اقدام به فروش متقابل و افزایش فروش کنند . تعامل انسانی برای بسیاری از مشتریان یک امتیاز مثبت است و به آنها کمک می کند تا با کسب و کار شما ارتباط برقرار کنند.

6. شما می توانید یک انجمن با رویدادهای داخل فروشگاه ایجاد کنید. داشتن یک مکان به این معنی است که مشتریان می توانند برای رویدادهای مرتبط با خط تولید شما، مانند کلاس های آشپزی برای یک فروشگاه لوازم آشپزخانه، گرد هم آیند. این رویدادها می تواند به شما کمک کند تا محصولات بیشتری بفروشید و پیوند مشتری قوی تری ایجاد کنید.

معایب ارائه خرید در فروشگاه

1.اجاره گران است. اگر فروشگاه شما جایی با ترافیک کم است، اجاره می تواند گران باشد. بسیاری از مراکز خرید علاوه بر اجاره ماهانه ثابت، درصدی از فروش را نیز دریافت می کنند. هزینه های دیگر شامل آب و برق و امنیت است.

2. فروشگاه به معنای هزینه های حقوق و دستمزد بالاتر است. مگر اینکه فروشگاه کوچکی داشته باشید و تنها کارمند آن باشید، باید برای کارمندان ساعتی یا کارکنان تمام وقت بودجه اختصاص دهید. شما باید بدون در نظر گرفتن کل فروش خود، در فواصل زمانی معینی حقوق و دستمزد را انجام دهید.

3. شما در یک فروشگاه تحت کنترل عوامل خارج از کنترل هستید. از آنجایی که مشتریان باید به فروشگاه شما بیایند، فروش شما تحت تاثیر آب و هوا، در دسترس بودن پارکینگ، شلوغی و اتفاقات غیرقابل پیش بینی مانند یک بیماری همه گیر قرار می گیرد.

4. فضای نمایش و انتخاب محصول شما محدود است. تنها فضای زیادی در فروشگاه شما برای نمایش اقلام وجود دارد که احتمالاً وسعت محصول شما را محدود می کند. اگر محصولات اضافی در موجودی دارید، باید هزینه های حمل و نقل را بپردازید.

مزایا و معایب ارائه خرید آنلاین کسب و کار الکترونیک

فروشگاههای آنلاین و مشتریان آنها مزایای زیر را تجربه می کنند:

1.فروشگاه های کسب و کار الکترونیک تقریباً برای همه در دسترس هستند. تقریباً همه می توانند به یک فروشگاه کسب و کار الکترونیک دسترسی داشته باشند، از جمله کسانی که با چالش های جابجایی، حمل و نقل و زمان مواجه هستند.

2. هیچ فشاری برای فروشگاه های کسب و کار الکترونیک وجود ندارد. بدون فروشنده، خرید آنلاین محیطی بدون فشار و بدون حواس‌پرتی یا تأثیرات است.

3. مشتریان آنلاین می توانند به تحقیقات و بررسی ها دسترسی داشته باشند. بسیاری از خریداران قبل از خرید از اینترنت برای تحقیق در مورد محصولات استفاده می کنند. اگر محصول شما نظرات خوب مشتریان و مراجع مثبت زیادی در وبلاگ ها و وب سایت های داشته باشد، احتمالاً کسب و کار بیشتری را به دست خواهید آورد .

4. فروشگاه های کسب و کار الکترونیکی می توانند انتخاب گسترده ای را ارائه دهند. فضای سایت کسب و کارالکترونیک شما نامحدود است، بنابراین می توانید تا حد امکان محصولات خود را بفروشید.

5. فروشگاه های کسب و کار الکترونیک در برابر شرایط بیرونی مصونیت بیشتری دارند. بدون شلوغی، ساعات کار، آب و هوا یا مشکلات پارکینگ برای مقابله، خریداران می‌توانند با خیال راحت از شما خرید کنند.

معایب ارائه خرید آنلاین

فروشگاه های آنلاین نیز چالش هایی دارند:

1.فروشگاه های آنلاین نیاز به تخصص فنی دارند. اگرچه پلتفرم ها سعی می کنند راه اندازی فروشگاه های آنلاین را برای کسب و کار الکترونیک آسان کنند، اما همچنان به دانش فنی نیاز دارید. اگر این تخصص شما نیست، باید شخصی را برای راه اندازی و نگهداری فروشگاه کسب و کار الکترونیک خود استخدام کنید.

2. فروشگاه های آنلاین نمی توانند به مشتریان کمک کنند. بدون فروشنده، پاسخ به سوالات مشتری، ارائه پیشنهادات و فروش مجدد چالش برانگیز است.

3. فروشگاه های آنلاین باید با حمل و نقل سروکار داشته باشند. مگر اینکه محصول دیجیتالی داشته باشید که مشتریان بتوانند آن را دانلود کنند، برای بسته بندی و ارسال محصولات و متحمل شدن هزینه های حمل و نقل و هماهنگی به عملیات تکمیلی نیاز دارید.

4. برخی از مشتریان ممکن است نتوانند یا تمایلی به خرید آنلاین نداشته باشند. برخی از مشتریان ممکن است در مورد خرید آنلاین راحت یا آگاه نباشند یا ممکن است روش پرداخت آنلاین قابل قبولی نداشته باشند.

5. فروشگاه های آنلاین با رقابت بیشتری روبرو هستند. با خرید آنلاین، رقیب شما فقط با یک کلیک فاصله دارد، در حالی که رفتن به رقیب برای خرید حضوری کمی تلاش می کند. رقابت آنلاین شما توسط جغرافیا محدود نمی شود و جو رقابتی داغتر ممکن است قیمت ها و حاشیه ها را کاهش دهد.

چگونه فروشگاه های حضوری و خرید آنلاین می توانند با هم هماهنگ شوند

وقتی مشتریان شخصاً خرید می‌کنند، بازدهی منحصربه‌فرد آن‌ها را وادار می‌کند تا زمان، پول و تلاش خود را صرف سفر به فروشگاه و تعامل کنند. به عنوان مثال، آنها ممکن است برای خرید یا خروج از فروشگاه دقیقاً چیزی را که نیاز دارند، کمک شخصی بخواهند. آنها مایلند ریسک پرداخت قیمت بالاتر یا یافتن موجودی کالا را بپذیرند.

در مقابل، خرید آنلاین نیاز به تلاش کمی دارد. با این حال، انتظارات مشتری لزوماً متفاوت نیست. مشتریان آنلاین خرید می کنند زیرا انتظار انتخاب، شفافیت در مورد سطوح موجودی و توانایی تحقیق در مورد قیمت ها، نظرات مشتریان و پیشنهادات تبلیغاتی دارند.

بنابراین، کسب و کار شما باید کدام روش را انتخاب کند؟ در بسیاری از موارد، شما مجبور نیستید. می‌توانید یک استراتژی همه‌کانالی را با فروشگاه‌های حضوری  و فروشگاه کسب و کار الکترونیک انتخاب کنید. صاحبان مشاغل کوچک که درک می کنند چگونه فرآیندهای درون فروشگاهی و کانال های آنلاین بر انتظارات مشتری تأثیر می گذارد، می توانند فروش را بهینه کنند. به عنوان مثال، می توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • خدمات در فروشگاه: اگر مشتریان با انتظار توجه شخصی به یک محیط خرده‌فروشی فیزیکی می‌آیند، کارکنان رو به مشتری را آموزش دهید تا تجربه‌ای عملی به آنها بدهند.
  • بر راحتی آنلاین تأکید کنید: مشتریانی که از یک وب سایت کسب و کار الکترونیک بازدید می کنند، ممکن است تمایل به یافتن آنچه که نیاز دارند در سریع ترین زمان ممکن باشد. این انتظار را با بهینه سازی کپی محصول برای گنجاندن کلمات کلیدی پر جستجو انجام دهید.
  • ترکیب استراتژی ها را در نظر بگیرید: همچنین می‌توانید استراتژی‌های خود را با پیشنهاد خرید آنلاین، تحویل در فروشگاه یا داشتن فروشندگان در فروشگاه به مشتریان کمک کنند تا سفارش آنلاین محصولات موجود را تسهیل کنند.

تلاش های آنلاین و آفلاین خود را برای رفع نیازهای مشتری تنظیم کنید

خرید بیشتر از مصرف گرایی است. با وجود محبوبیت خرید آنلاین، این جنبه های بسیار احساسی تجربه خرید، به خرید حضوری کمک می کند جذابیت خود را حفظ کند. با شناخت دلایل عمیق‌تری که مصرف‌کنندگان در هر کانال خرید می‌کنند، صاحبان کسب و کار می‌توانند موقعیت برند، زیبایی‌شناسی داخل فروشگاه و پیام‌های بازاریابی خود را بر این اساس تنظیم کنند. خرید آنلاین و حضوری تجربه‌های متفاوتی هستند، اما لزوماً برای مصرف‌کنندگان یا بازرگانان بهتر نیست. با شناخت ارزش منحصر به فرد هر بخش، صاحبان مشاغل کوچک می توانند در مورد آنچه، کجا، به چه کسی و به چه قیمتی می فروشند، استراتژیک باشند.

انتهای مطلب/ منبع

برچسب‌ها
آژانس کسب و کار (19) اخبار کسب و کار (8) اخبار کسب و کار ایران (6) استراتژی بازاریابی (11) استراتژی کسب و کار (10) اشتغال آفرینی (16) اشتغال زایی (22) اشتغال پایدار (7) اقتصاد ایران (14) اقتصاد دانش بنیان (9) اقتصاد دیجیتال (7) ایجاد اشتغال (24) ایده کسب و کار (5) بازاریابی دیجیتال (7) بازاریابی و فروش (5) بازاریابی کسب و کار (16) باشگاه مشتریان (7) برنامه کسب و کار (13) برندسازی کسب و کار (7) بهبود فضای کسب و کار (11) توسعه کارآفرینی (8) توسعه کسب و کار (20) حمایت از کسب و کار (8) دولت سیزدهم (13) راه اندازی وب سایت کسب و کار (5) راه اندازی کسب و کار (27) راه اندازی کسب و کار خانگی (5) رشد تولید (6) رشد و توسعه کسب و کار (20) رشد کسب و کار (35) رونق تولید (7) شرکت های دانش بنیان (8) شورای عالی کار (7) طرح کسب و کار (6) مجوزهای کسب و کار (5) مدیریت ارتباط با مشتری (17) مدیریت کسب و کار (46) مشاور کسب و کار (12) نرخ بیکاری (6) وزارت کار (21) کسب و کار آنلاین (9) کسب و کار الکترونیک (6) کسب و کار ایران (25) کسب و کار اینترنتی (8) کسب و کار دیجیتال (5)