روز کاری

آیا روز کاری 9 تا 5 منسوخ شده است؟

روز کاری 9 تا 5 برای همه کارمندان استاندارد بود، اما به سرعت در حال تغییر است. مشاغل آزاد و خوداشتغالی در حال افزایش هستند و تغییر سریعی به سمت کار از راه دور صورت گرفته است.  آیا روز کاری 9 تا 5 منسوخ می شود یا هنوز آینده ای دارد؟ مزایا و معایب این ساختار کاری سنتی و آنچه در پیش است را بررسی خواهیم کرد.

روز کاری 9 تا 5 چیست؟

یک روز کاری 9 تا 5 فرض می کند که کارکنان یک هفته کاری 40 ساعته استاندارد را ثبت می کنند. آنها از ساعت 9 صبح شروع به کار می کنند و به غیر از چند استراحت کوتاه، تا ساعت 5 بعد از ظهر متوقف نمی شوند  اگرچه ممکن است این برنامه برای برخی افراد سفت و سخت به نظر برسد، روزهای کاری 16 ساعته در طول انقلاب صنعتی عادی بود. ریچارد اوون، اصلاح‌طلبان اجتماعی ولزی، متوجه شد که این امر ناپایدار است و شروع به مبارزات انتخاباتی برای روز کاری هشت ساعته کرد. منطق این بود که 24 ساعت در روز در دسترس است، بنابراین ما باید به طور مساوی بین کار، اوقات فراغت و استراحت تقسیم کنیم.

هنری فورد یکی از اولین کسانی بود که در سال 1914 روز کاری هشت ساعته را معرفی کرد. این یک موفقیت بزرگ برای شرکت خودروسازی فورد از نظر بهره‌وری و سودآوری بود. البته شرکت های دیگر نیز به سرعت از این روند پیروی کردند. به نظر می رسید که این شروع یک گرایش اجتناب ناپذیر به سمت کار کمتر بود. در سال 1930، جان مینارد کینز ادعا کرد که نوه‌هایش به لطف فناوری فقط باید 15 ساعت در هفته کار کنند.

واضح است که پیش‌بینی کینز محقق نشد، زیرا 40 ساعت کاری هفته اساساً برای دهه‌ها بدون تغییر باقی مانده است. و در بسیاری از کشورها، مردم به طور معمول ساعات بیشتری از آن کار می کنند. با این حال، کینز حق داشت که انتظار تغییرات عمیق فرهنگی و تکنولوژیکی را داشت و به طور فزاینده ای، بسیاری از مردم می پرسند که آیا روز کاری 9 تا 5 هنوز راه خوبی است یا خیر.

مزایای یک روز کاری 9 تا 5

با وجود منتقدان، هنوز مزایایی برای مدل کاری 9 به 5 وجود دارد. در حالی که انعطاف‌پذیری شما را محدود می‌کند، می‌تواند راهی مفید برای کشیدن خط بین کار و اوقات فراغت باشد.  مشکل موقعیت های کاری انعطاف پذیر این است که “انعطاف پذیر” به یک کلمه رمز برای ساعات کار بیشتر تبدیل شده است. این بدان معناست که مردم هنوز ساعات معمول خود را کار می کنند و کار را به خانه می برند. این روند ممکن است به کار بیش از حد، افزایش استرس و بحران سلامت روان کمک کند. بسیاری از کارفرمایان انتظار دارند که کارمندانشان بدون ایجاد تعادل بین کار و زندگی، بیشتر برای کار در دسترس باشند.

معایب 9 تا 5 روز کاری

با این حال، مشکلات زیادی در مدل 9 به 5 وجود دارد. بارزترین آنها این است که هشت ساعت کار در روز تضمینی برای بهره وری نیست. شما می توانید کاری کنید که کارمندان تمام روز پشت میز کار خود بمانند، اما مقدار زیادی از آن زمان تلف می شود. مدل 9 به 5 همچنین نمی تواند زمان بهترین عملکرد افراد را محاسبه کند. انسان‌ها دسته‌ای متنوع هستند و ما اغلب متفاوت کار می‌کنیم.

برخی از افراد جغد شب هستند و ترجیح می دهند زمانی که دیگران هنوز در خواب هستند کار کنند. برخی دیگر سحرخیز هستند و آماده هستند تا در ثانیه ای که سرشان از بالش خارج می شود، شروع به کار کنند. همچنین این واقعیت وجود دارد که 9 تا 5، طبق تعریف، سفت و سخت و غیر قابل انعطاف است. این سختی می تواند برای روحیه کارکنان و همچنین استخدام و حفظ کارمندان مضر باشد.  

آیا کار از راه دور به روز کاری 9 تا 5 پایان داده است؟

پیشرفت در فناوری آنلاین و تغییرات فرهنگی روش کار ما را تغییر داده است. کارمندان می توانند از راه دور به کار خود دسترسی داشته باشند. با راه‌حل‌های ایمن دسترسی از راه دور ، کارمندان می‌توانند در هر زمان و هر کجا که نیاز داشته باشند، به طور ایمن به کار خود دسترسی داشته باشند و در نتیجه تعداد افرادی که از خانه کار می‌کنند افزایش بی‌سابقه‌ای داشته باشد.

مصرف کنندگان تقاضای فوری دارند. تغییرات فرهنگی و نسلی باعث ایجاد تقاضای فوری در بین مصرف کنندگان شده است. اکنون برای شرکت ها بسیار دشوار است که به سادگی پس از ساعت کاری “خاموش” شوند. بیشتر مصرف کنندگان انتظار پاسخ فوری به سوالات و مشکلات خود را دارند. چالشی مهم برای فلسفه 9 به 5. در نتیجه، کسب ‌و کارها به‌ویژه شرکت‌های دیجیتال تحت فشار قرار می‌گیرند تا ساعات در دسترس بودن خود را افزایش دهند.

مدل 9 به 5 ممکن است انتخاب یک سازمان باشد

کارشناسان در مورد اینکه آیا مدل 9 به 5 آینده بلندمدتی دارد یا خیر اختلاف نظر دارند و رسیدن به هر نتیجه قطعی در این مرحله چالش برانگیز است. علیرغم همه تغییرات تکنولوژیکی و تحولات فرهنگی، ایده ای که کاملاً قدیمی به نظر می رسد هنوز برای برخی سازمان ها و صنایع دارای شایستگی است.

انتهای مطلب/ منبع

برچسب‌ها
آژانس کسب و کار (19) اخبار کسب و کار (8) اخبار کسب و کار ایران (6) استراتژی بازاریابی (11) استراتژی کسب و کار (10) اشتغال آفرینی (16) اشتغال زایی (22) اشتغال پایدار (7) اقتصاد ایران (14) اقتصاد دانش بنیان (9) اقتصاد دیجیتال (7) ایجاد اشتغال (24) ایده کسب و کار (5) بازاریابی دیجیتال (7) بازاریابی و فروش (5) بازاریابی کسب و کار (16) باشگاه مشتریان (7) برنامه کسب و کار (13) برندسازی کسب و کار (7) بهبود فضای کسب و کار (11) توسعه کارآفرینی (8) توسعه کسب و کار (20) حمایت از کسب و کار (8) دولت سیزدهم (13) راه اندازی وب سایت کسب و کار (5) راه اندازی کسب و کار (27) راه اندازی کسب و کار خانگی (5) رشد تولید (6) رشد و توسعه کسب و کار (20) رشد کسب و کار (35) رونق تولید (7) شرکت های دانش بنیان (8) شورای عالی کار (7) طرح کسب و کار (6) مجوزهای کسب و کار (5) مدیریت ارتباط با مشتری (17) مدیریت کسب و کار (46) مشاور کسب و کار (12) نرخ بیکاری (6) وزارت کار (21) کسب و کار آنلاین (9) کسب و کار الکترونیک (6) کسب و کار ایران (25) کسب و کار اینترنتی (8) کسب و کار دیجیتال (5)